La màgia de la quotidianitat

DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DELS INFANTS

L’any 1989 es va aprovar la Convenció sobre els drets dels infants per part de les Nacions Unides. Durant més de dues dècades, cada any, el dia 20 de novembre es commemora el Dia Universal dels Drets de l’infant a tot el món. 

Des de l'escola, ho hem volgut celebrar creant una exposició fotogràfica d'imatges del dia a dia dels infants i frases relacionades amb aquests drets, incidint en el Dret al Joc.

 

Article 31: "Els estats membres reconeixen el dret de l’infant al descans i a l’esplai, a lliurar-se el joc i a les activitats d’esbarjo adequades a la seva edat, i a participar lliurament en la vida cultural i les arts."

 

                                                                                                "L'infant no juga, viu."

                                                                                                                   Anna Tardos

L'escola, un lloc que ens fa pensar en...

L'escolaL'escola [20.385 Kb]

L'escola bressol neix l'any 1978 amb tan sols un petit grup d'infants i se situa en un edifici catalogat compartit amb l'única escola que hi havia al poble i amb altres activitats. 

Amb el pas dels anys aquella petita llavor que es va plantar va donar pas a l'escola que avui dibuixem. 

Des d'un inici creix el sentiment de tenir cura de la més petita infància amb dedicació i estima. Poc a poc i amb la incorporació de noves visions pedagògiques es va traçant el camí i es comença a estructurar una manera de veure i sentir l'infant amb un altre caire. 

Amb les paraules "un infant capaç" l'escola i les pròpies mestres han anat creixent i madurant. 

Com aquella planta que començava a florir, el projecte s'ha fet més gran i ha anat obrint les seves branques, les seves portes cap al que avui en dia volem transmetre amb tendresa, constància i cura. 

Construim una escola amb un projecte creatiu, viu i compartit amb les famílies on el propi infant és el protagonista de la seva història, on escrivim dia a dia pàgines del temps, un temps que amb una mirada atenta posa l'apunt en el més petit detall. 

Un dia a l'escola